Amerentske

Al tijdens haar studie architectonische vormgeving raakt Amerentske gefascineerd door de vraag waarom ze een kloof tussen architectuur en de beeldende kunst ervaart. De onbegrensde mogelijkheden van de beeldende kunst inspireerden haar architectonische ontwerpen en omgekeerd vormden de beperkingen van de architectuur ook de basis van haar vrije werk.
Binnen haar werk speelt de ordening van haar beleving van gebeurtenissen en de omgeving die ze ziet een grote rol. Het is de beperking binnen haar die een grens stelt aan de overdosis van indrukken die ze kan opnemen. Door deze indrukken en structuren te schilderen en hier afstand van te nemen, zowel letterlijk als figuurlijk, kan ze herordenen en ontstaan er nieuwe ruimtes. Die geven lucht voor verdere verdieping en de mogelijkheid ze met andere disciplines te combineren.
In haar schilderijen kiest ze vaak voor een helikopterview. Als kijker hang je loodrecht boven het werk. Het helpt afstand te nemen. Lijnen, transparantie, reliëf, herhaling, in en uitzoomen, zijn factoren die meewerken aan het gevoel van oneindigheid. De patronen lijken vaak zichzelf oneindig te herhalen. Dit is voor haar werk essentieel in de beleving van het begrip ruimte. Desalniettemin is het eindresultaat altijd een mix van persoonlijke ruimtebeleving, plekgewaarwording, smaak en ervaring. Het vormt het karakter van het werk. Je voelt de energie waarmee ze werkt.

Haar atelier is een explosie van kleur, dingen, kettingen, frutsels, miniatuurbeestjes, scherfjes, van alles. Ze mogen nog even zichzelf zijn voordat ze opgenomen worden in het bonte leven dat Amerentske even speels als vrij als verrassend gecontroleerd herschept op een voorheen kapot schaaltje, een oud kastje. Het maakt niet uit wat. Ze kan alles omtoveren in een avontuurlijke Amerentskiaanse miniatuurwereld: een plein van de stad, een hoekje van het kantoor, het platte vlak van een schilderij.

Het werk van Amerentske is regelmatig te zien op exposities. In 2008 is het kinderboek “vliegen met Felix” van Maayken Koolen uitgekomen met illustraties van haar hand. In 2009 brengen zij samen opnieuw een kinderboek uit: "de race".

Te leen of te koop

Finish out the rough edges
€ 31,20/maand
Zonder titel 16-II
€ 28,80/maand
Springplank
€ 28,40/maand

Momenteel niet beschikbaar werk

Sanering
€ 12,75/maand
Showtime
€ 12,75/maand
Inkijk
€ 9,75/maand
Achtervolging
€ 28,00/maand
Gaslos I
€ 22,80/maand
Toekomstmuziek
€ 9,75/maand
Logisch
€ 9,75/maand
Niemandsland
€ 31,20/maand
Put the question
€ 36,00/maand
Zonder titel 16-I
€ 28,80/maand
Neurotransmitters I
€ 40,00/maand
Mac Bill IV
€ 19,20/maand
Mac Bill III
€ 31,20/maand
Havenkolder
€ 9,75/maand
Hengelen
€ 31,20/maand
Done
€ 36,00/maand
Silty skin
€ 40,00/maand
Zonder Titel V
€ 28,00/maand
Zonder Titel
€ 31,20/maand
MAc Bill II
€ 28,40/maand
Kunstuitleen Online created by Trilobiet