Theo Leijdekkers


In de eerste jaren na de academie maakte Leijdekkers vooral etsen, houtsneden en monotypes. Zijn voornaamste uitgangspunt was het landschap. Vooral het Groningse landschap. Later als hij met pastelkrijt gaat werken worden de landschappen donker van kleur. De laatste jaren schildert Theo Leijdekkers alleen nog bloemen. Grote doeken met meer dan levensgrote bloemen. De bloemen zijn volop in bloei en lijken om de aandacht van de kijker te vechten. Net als in een weelderige tuin creëren ze een bont kleurenpalet, maar vormen ze toch een harmonieus geheel.Pas bij nadere beschouwing bemerk je de grote verschillen: bloemen uit verschillende seizoenen, bloemen in diverse stadia van bloei en een grote variëteit aan close-ups en doeken met meerdere bloemen in het kader. Allemaal zeer verfijnd en met grote aandacht geschilderd. “De werken die ik maak mogen verleiden en behagen. Door middel van kleur en vorm schep ik een sensuele en barokke wereld. Het plezier in het schilderen mag gezien worden.”
De kunstenaar schildert behalve bloemen ook stillevens, landschappen en portretten. Ook hierin is de kenmerkende hand en de werkwijze van de kunstenaar zichtbaar.
Het werk van Leijdekkers is zeer regelmatig te zien tijdens tentoonstellingen. In 1984 ontving hij de GK Egbertsprijs, Pictura Groningen. In Pieterburen stelt hij regelmatig zijn atelier open.

Te leen of te koop

Huisje met rek
€ 47,20/maand
Stammenwirwar
€ 9,75/maand
Krentebloesem en azalea
€ 47,60/maand
Doorkijk Golden Raand
€ 47,20/maand

Momenteel niet beschikbaar werk

Vorm over de rand
€ 12,75/maand
Orchidee naar links
€ 9,75/maand
Moestuin Winsum nr 1
€ 47,60/maand
Vijver en Iris
€ 25,60/maand
Moestuin bij Adorp nr 1
€ 47,60/maand
Kweekbed Iris
€ 47,20/maand
Herfstbol
€ 32,00/maand
Knoppen
€ 26,40/maand
Magnolia in het bos
€ 39,20/maand
Rozenschuurtje
€ 47,20/maand
Lelie rood licht
€ 12,75/maand
Lelierose
€ 12,75/maand
Kunstuitleen Online created by Trilobiet