Lisa WiersmaLisa Wiersma begon op de Gerrit Rietveld Academie, maar studeerde af in de kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt nu met veel plezier als kunstenaar en kunsthistoricus. Haar liefde voor verschillende (historische) vervaardigingstechnieken van sculptuur, tekeningen, prenten en schilderijen kan ze in beide vakgebieden goed gebruiken.

Als kunstenaar maakt Lisa tekeningen, prenten en schilderijen. Deze laten flora en fauna, en momenten uit oude mythes en verhalen zien. Haar oeuvre bevat daarom zowel decoratief werk, als werk met een verhaal of vraagstuk. Lisa is gefascineerd door de legenden die mensen elkaar eeuwenlang doorvertellen, waarin menselijk kunnen en zwakheden het reilen en zeilen van samenlevingen verklaren. In de kunstgeschiedenis zijn de hoofdrolspelers uit deze verhalen meestal vastgelegd op hun meest heroïsche, krachtigste, verleidelijkste of fraaiste momenten. Lisa stelt zich graag hun korte momenten van twijfel, gebrek aan standvastigheid en landerigheid voor, waar in toneel en film ruim baan aan wordt gegeven.

Maar niet alle kunst heeft een verhaal nodig: soms mag iets ook gewoon mooi zijn, of het verwonderenswaardige in de wereld laten zien. Voor haar bloementekeningen, dierenprenten, stillevens en landschappen laat Lisa zich simpelweg meeslepen door haar omgeving. Met fijne pennenstreken en penseelvoering brengt zij die in beeld.

Samen met haar zusje Maria maakt Lisa muurschilderingen voor particulieren en bedrijven. Daarop zijn weelderige stukken natuur te zien, geschilderd naar de werkelijkheid en naar oude botanische prenten: beeldelementen die de zusjes samenstellen om (tropische) bostaferelen te laten zien met allerlei dierlijk leven - van kleine kruipers tot indrukwekkende vliegers.
---
Reeuwijkse plassen
Als het goed warm is en zomerse rust de neiging tot dingen doen heeft lamgelegd, maakt Lisa in kleine zaktekenboekjes tekeningen en aquarellen van de omgeving waar ze zich op dat moment in bevindt. In deze tekeningen legt ze de lome dagen van vakanties vast, een bezoek aan de zee, rust tijdens een zomerkamp of, zoals hier, een dag op een eiland in de Reeuwijkse plassen. Een tekening ter grootte van een ansichtkaart gebruikte ze voor deze linoleumsnede.

Te leen of te koop

Toekans
€ 6,75/maand
Pad
€ 6,75/maand
Protea
€ 6,75/maand
Hortensia
€ 6,75/maand
Bloedsinaasappelen
€ 13,60/maand

Momenteel niet beschikbaar werk

Stilleven met fruit, vlinder en sneeuwklokjes naar Jan de He
€ 8,40/maand
Bloem groen
€ 6,75/maand
Stilleven met busjes en schelp
€ 12,00/maand
Kunstuitleen Online created by Trilobiet