Cees Andriessen
Cees Andriessen studeert in zijn tienerjaren aan de grafische school. In de avonduren volgt hij een tweede studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem. Nadat hij een aantal jaren als drukker en reclametekenaar heeft gewerkt, vestigt Cees Andriessen zich in het jaar 1969 als autonoom kunstenaar.
Gezien zijn achtergrond komt zijn vrije werk via technieken als de houtsnede en linoleumsnede tot stand. In de non-figuratieve werken van Andriessen speelt het witte vlak, de ruimte een belangrijke rol. De hierin gecreëerde vormen lijken fragmentarisch, maar zijn weloverwogen. Steeds opnieuw zoekt de kunstenaar contact en uitwisseling met literatuur en muziek. Hij zoekt raakvlakken met andere artistieke media, beschouwt daarbij zijn eigen werk nooit als illustratie. Zijn kleurgebruik is helder en spaarzaam.
Deze kunstenaar staat naast zijn vrije werk te boek als Ex-libriskunstenaar. In opdracht ontwerpt hij persoonlijke boekmerken waarin beroep of liefhebberij van opdrachtgever tot uiting komen. Wellicht door het beroep van zijn vader (typograaf) ziet Andriessen een verwantschap tussen vorm en inhoud van het schrijverschap en de beeldende kunst. Hij heeft samenwerkingsverbanden met Cees Noteboom en Anna Enquist op zijn naam staan.